“The Lady of the Rivers” (The Cousins’ War #3) af Philippa Gregory

IMG_2763-0.JPG
Titel: The Lady of the Rivers. Forfatter: Philippa Gregory. Udgivet: 2011. Biblioteksbog

Bogen er den tredje i Philippa Gregorys serie om Rosenkrigene, og handler om Elizabeth Woodvilles mor, Jacquetta af Luxembourg.

Bogen begynder flere år før handlingen i de andre bøger og beskriver således den politiske situation og de begivenheder, der førte frem til udbruddet af den langvarige kamp om en engelske trone, der i dag er kendt som “Rosenkrigene”.

Det kunne have været spændende, og visse steder udnyttedes det potentiale fuldt ud, og historien bliver både levende og medrivende – Men overordnet set var bogen lidt af en skuffelse.

Hvor den første bog (“The White Queen”) var interessant med sin version af en kendt historie, og den anden bog (“The Red Queen”) rummede et spændende indblik i en grunlæggende ikke særligt sympatisk karakters overvejelser og motiver, var den tredje bog ærlig talt en tynd kop te.

Det begyndte egentlig meget godt med beskrivelsen af Jacquette af Luxembourgs tidlige liv og hendes første ægteskab med hertugen af Bedford, der ophævede hende til den fornemste kvinde i det engelskbesatte Frankrig, samt forelskelsen i den unge Richard Woodville, der skulle blive hendes anden ægtemand.

Et rigtigt eventyr med både skønjomfru, riddere, magi og fabeldyr. Det var også den del af bogen, der er mest baseret på fiktion

Da handlingen blev flyttet til England og livet ved hoffet, tabte fortællingen pusten. Skuldringen af begivenhederne blev simpelthen for summariske til for alvor at være medrivende.

Bogen har – som alle de andre – den ulempe, at den er fortalt af en kvinde, der ser det hele fra sidelinjen. Men samtidig kom jeg aldrig rigtig til at føle med Jaquetta, så frustrationen ved at vente i uvished på, at slagene er overstået, kunne jeg heller ikke rigtig leve mig ind i.

Samtidig bruger Philippa Gregory virkelig meget tid på at udstyre hovedpersonen med overnaturlige kræfter, uden at det har nogen som helst betydning for handlingens forløb. Det får det hele til at virke overflødigt og går egentlig i sidste ende bare ud over fortællingens troværdighed.

Jeg startede med at sluge den første del af bogen, men jeg måtte kæmpe med at få læst den færdig; jeg mistede simpelthen interessen undervejs og nåede endda at “overspringslæse” to andre (og bedre) bøger, inden jeg gjorde denne færdig. Jeg tror, at der lige skal gå lidt tid, før jeg skal læse de sidste bøger i serien.

Vurdering

2/5 stjerner

Reklamer

One thought on ““The Lady of the Rivers” (The Cousins’ War #3) af Philippa Gregory

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s