Min bogreol

IMG_3397.JPG
#sortsuperego siger “vis/beskriv din reol”, og jeg vil også prøve at være med; jeg elsker nemlig selv, når andre gider vise deres reoler frem.

Egentlig er det dog lidt dårlig timing for mit vedkommende; vi er nemlig lige flyttet, og det betyder, at der er blevet rusket godt og grundigt op i mit system, og at intet er helt på plads endnu – Meeen, vi kan jo bare tage den igen en anden gang så, ikke?

Hovedparten af mine bøger bor lige nu i disse tre sektioner Montana, som vi købte sammen med huset. Det er nemlig meget lettere at overtale sin mand til en dyr reol, når den kommer sammen med et hus – Det sætter ligesom tingene i et andet perspektiv.

IMG_3409.JPG
Jeg er glad for den, fordi den er så lys og let. I teorien synes jeg, det er rigtig pænt med store bogreoler fra gulv til loft. I praksis ser det også godt og hyggeligt ud hjemme hos andre. Men af en eller anden grund har jeg aldrig boet et sted, hvor jeg selv syntes, tre sektioner Billy-reol var det, der passede bedst i indretningen. Jeg har efterhånden erkendt, at jeg nok aldrig kommer til det, og at jeg i stedet må tilpasse bogsamlingen til reolen. Jeg har nogle ret skrappe kriterier for, hvilke bøger der skal have plads i mit hjem, så der har hidtil ikke givet de store problemer.

Reolskiftet kom dog med nogle udfordringer; tidligere havde vi nemlig tilsvarende tre sektioner Kubik-reol fra Trævarefabrikerne, der var fyldt til bristepunktet (og som nu i stedet indeholder legetøj og børnebøger på min søns værelse). De var lige præcis dybe nok til, at de fleste af mine bøger kunne stå i to lag. Det kan de ikke længere. Kun de aller mindste bøger kan stå bag hinanden, og jeg kan ikke få det til at fungere på nogen meningsfuld måde.

Min. reolplads er altså i praksis halveret!

Det findes der heldigvis råd for, og resten af bøgerne bor nu i to rækker i denne her, der tidligere husede porcelæn:

IMG_3401.JPG
Her kan bøgerne stå i to rækker og gemme sig sammen med fotoalbum og kedelige ringbind med praktiske papirer.

IMG_3402.JPG
Hvilke bøger er der så, jeg har forvist til denne mørke, hengemte tilværelse? Jo, det drejer sig om de bøger, som jeg ikke glæder mig så meget over at se på, eller som jeg ikke har læst og ikke umiddelbart har lyst til at læse lige nu. Der er også børnebøger, som venter på, at mine egne børn skal blive større. Og så er der min mands rollespilsmanualer og hans egne bøger om så spændende emner som “Kapitalejerlån og selvfinansering”, “Partnerselskaber” og “Investeringsforeningsret” m.fl. (som han selv har været med til at skrive, hvilket er årsagen til, at vi næsten er nødt til at have et eksemplar i huset).

Flere af bøgerne i skabet er bøger, som muligvis skal videre ud i verden, når de har stået der lidt. Resten kommer måske frem igen, når det sidste stykke reol, der skal hænge på denne tomme plads bag sofaen, er blevet leveret:

IMG_3404.JPG
I må tænke jer til et par hylder fra String-reolsystemet, der hænger dér og formentlig kommer til at huse nogle af mine pænere bøger, billeder og nips.

Jeg glæder mig til at vise det hele engang, når det er færdigt. Så kan jeg også fortælle lidt om “systemet”, som normalt ikke er særlig strikst, men lige nu er nærmest ikke-eksisterende.

To be continued.

Reklamer

4 thoughts on “Min bogreol

  1. Jeg synes virkelig, du har en smuk indretningssans. Ikke kun bogmæssigt, men også bare i forhold til dine valg a møbler, billeder osv. Jeg glæder mig til opfølgningen på dette indlæg! 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s